Voor bij de thee! Havermoutkoeken
06.08.2016 , Evelien
Voor bij de thee! Havermoutkoeken
Ben jij ook zo'n theeleut? Houden zo! Want veel drinken is super gezond. Zoek je nog naar iets lekkers voor bij de thee? Het liefst nog verantwoord ook? Maak dan deze appelhavermoutkoeken en trakteer jezelf en een ander op een zeer lekker tussendoortje.
Ingrediƫnten voor 12 koeken:
- 200 gram havermout
- 2 appels
- 50 gram rozijnen
- 25 gram walnoten
- 25 gram amandelen
- 50 gram roomboter
- 1 eetlepel honing
- 1 drupje stevia
- 1 eetlepel kaneel
- 1 theelepel koekkruiden
- snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Rasp de appels met een rasp fijn of doe ze in de keukenmachine.
- Doe de appelrasp in een kom en voeg de havermout, rozijnen, noten, roomboter, honing, stevia, kaneel, koekkruiden en het zout toe.
- Kneed dit geheel met je handen tot het goed gemengd is
- Verdeel het deeg in 12 stukken en maak hier ronde koeken van.
- Leg ze op een met bakpapier bekleden bakplaat
- Bak de koeken in 30 minuten
- Even laten afkoelen en smullen maar!