Lekker, gemakkelijk, gezond, populair, glutenvrij
Quinoa is een van de meest veelzijdige koolhydratenproducten
van vandaag. Oorspronkelijk komt het uit de Andes, maar
tegenwoordig wordt het zelfs in Nederland verbouwd!
Supervoedsel
Quinoa zit boordevol essentiële voedingsstoffen Het bevat
onder andere 9 essentiële aminozuren die onze spieren hun
bouwstenen leveren en magnesium dat onze spieren en
bloedvaten helpen ontspannen. Daarnaast calcium, lysine en
vitaminen. En veel vezels die zorgen dat het onze maag goed
vult en dat ons spijsverteringsstelsel gezond blijft.
Gebruik
Je kunt Quinoa net zo gebruiken als rijst, bulgus, couscous
en pasta. Quinoa heeft wel een laag gehalte aan zetmeel
waardoor het niet kleverig wordt. In een ontbijt kan het ook
erg lekker zijn als vervanger van havermout, gemengd met wat
vers fruit bijvoorbeeld. Ook 's avonds kan je het zonder
problemen eten omdat het niet zwaar op de maag ligt en lekker
vult. Je kunt het zelfs in (glutenvrije) koekjes
verwerken door Quinoa-meel te gebruiken in plaats van
tarwemeel. En het is ook perfect geschikt om noedels mee te
maken.
Gezondheidsvoordelen
Door grote hoeveelheden van onder andere calcium, ijzer,
magnesium, zink, kalium, fosfor, koper en mangaan draagt
quinoa bij aan de goede werking van onze spieren, hart en
zenuwstelsel. Omdat het zoveel calcium bevat is het ook een
goed alternatief als bron van calcium voor veganisten of
mensen die lactose-intolerant zijn. En voor mensen met
gluten-intolerantie en Coeliakie is het ook geschikt want het
bevat geen gluten.