Zoek hier op product, merk, artikelnummer, EAN of trefwoord

Recept: Soto soep met Taugé

Soto soep van Joepsoto soep



Ingrediënten

Voor 4 personen

Soep


Stukje gemberwortel ± 2cm 

½ spaanse peper 

½ ui

½ teen knoflook

1 liter water

2 kippenbouillon blokjes

Zout en peper naar smaak

¼ komkommer (in halve plakjes)

Handje taugé per persoon

Kip


1 kipfilet

6 limoenbladeren (vers of uit het vriesvak)

2 el Kokosrasp
½ teen knoflook

½ spaanse peper

2 el kokosolie (of andere olie)

Snufje gemalen komijn (djintan)

¼ tl gemalen korianderzaad (ketoembar)

¼ tl himalayazout



Bereidingswijze



Kip marineren

1. Snijd het blad van de limoenbladeren en gooi de steeltjes weg.
2. Snijd de halve spaanse peper in dunne plakjes (verwijder de zaadjes als je niet van pittig houdt). Meng de djintan, ketoembar en zout met de olie.
3. Pers het halve knoflookteentje uit in de olie en meng ook de kokos, spaanse peper en de gesneden limoenbladeren er door.
4. Snijd de kip in kleine blokjes en marineer met het olie-kruiden mengsel. 


Marineer de kip het liefst een dag van tevoren, maar in ieder geval een paar uur voor het bereiden van de soep.

Soep


1. Snijd het stukje gemberwortel, de ui en de knoflook fijn en de spaanse peper in schuine plakjes.
2. Fruit het geheel met wat olie in een soeppan.
3. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
4. Laat een paar minuten koken en voeg dan de kip toe. De kip is binnen 5 minuten gaar (je ziet hem snel wit worden). Zet het vuur uit.
5. Verdeel de komkommer en de taugé over vier kommetjes, en schenk dan de soep erop.

Tip: Extra lekker om af te garneren met wat verse koriander en gefrituurde uitjes of pinda's!

 
ideal-logo
mastercard-logo
paypal-logo
postnl-logo
visa-logo
vvvgiftcard-logo
logo-webwinkelkeur
© Copyright 1986 - 2024 De Weegschaal Gezondheidswinkel