Recept: Soto soep met Taugé
Soto soep van Joep
Ingrediënten
Voor 4 personen
Soep
Stukje gemberwortel ± 2cm
½ spaanse peper
½ ui
½ teen knoflook
1 liter water
2 kippenbouillon blokjes
Zout en peper naar smaak
¼ komkommer (in halve plakjes)
Handje taugé per persoon
Kip
1 kipfilet
6 limoenbladeren (vers of uit het vriesvak)
2 el
Kokosrasp
½ teen knoflook
½ spaanse peper
2 el
kokosolie (of andere olie)
Snufje
gemalen komijn (djintan)
¼ tl
gemalen korianderzaad (ketoembar)
¼ tl
himalayazout
Bereidingswijze
Kip marineren
1. Snijd het blad van de limoenbladeren en gooi de steeltjes
weg.
2. Snijd de halve spaanse peper in dunne plakjes (verwijder
de zaadjes als je niet van pittig houdt). Meng de djintan,
ketoembar en zout met de olie.
3. Pers het halve knoflookteentje uit in de olie en meng ook
de kokos, spaanse peper en de gesneden limoenbladeren er
door.
4. Snijd de kip in kleine blokjes en marineer met het
olie-kruiden mengsel.
Marineer de kip het liefst een dag van tevoren, maar in ieder geval een paar uur voor het bereiden van de soep.
Soep
1. Snijd het stukje gemberwortel, de ui en de knoflook fijn
en de spaanse peper in schuine plakjes.
2. Fruit het geheel met wat olie in een soeppan.
3. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de
kook.
4. Laat een paar minuten koken en voeg dan de kip toe. De
kip is binnen 5 minuten gaar (je ziet hem snel wit worden).
Zet het vuur uit.
5. Verdeel de komkommer en de taugé over vier kommetjes, en
schenk dan de soep erop.
Tip: Extra lekker om af te garneren met wat verse koriander en gefrituurde uitjes of pinda's!