Recept: Gezonde mini bounty's
Gezonde mini bounty's (10 stuks)
Dit is té lekker.
Chocolade en kokos is sowieso het beste wat er bestaat, als je het mij vraagt ! Deze Bounty's zijn eigenlijk handgemaakte tropische bonbons.
Je waant je bij de eerste hap al in een warme zweem van zomerse wind onder een groene palmboom, je wiebelt je teentjes in wit poederzand en je stoel verandert spontaan in een hangmat !
Het smaakt niet zomaar zó lekker!
Je hebt ze zelf gemaakt met pure ingrediënten.
Beter wordt het leven niet, mensen!
Ingrediënten
4 grote medjool dadels
125 gram kokosrasp
200 gram pure chocolade
Bereiden
Laat de dadels 3 uur wellen in een bakje water.
Als de dadels goed zacht en uitgezet zijn, pureer ze dan met
en staafmixer met 2 eetlepels van het water waar ze in geweld
zijn.
Meng de kokos goed door de dadelpuree.
Maak er met je handen blokjes of bolletjes van en zet deze een tijdje in de koelkast (of even de vriezer, als je snel wilt zijn).
Wanneer de vormpjes goed massief zijn geworden kun je ze uit de koelkast halen en de chocolade au bain-marie smelten.
Haal de vormpjes met twee vorken door de gesmolten chocolade en laat op een bakpapiertje hard worden.
Je kunt de bounty's in de koelkast bewaren of gewoon meteen opeten en naar een tropisch eiland teleporteren!