Recept: Eskimo stoofpot
Ingrediƫnten 2 personen:
2 stukjes zalm van 125 gram
1 prei
200 gram wortels
1.5 blokje visbouillon
300 gram aardappels
1 teen knoflook
Plukje peterselie
Plukje dille
250 ml water
2 eetlepels olie
1 schaaltje rozijnen
2 eetlepels appelcompote
Zout
Bereidingswijze
Schil de aardappels en de wortels en snijd ze in even grote stukken van ongeveer 3 cm. Snijd de prei in dunne ringen en was deze goed. Snijd de knoflook fijn en fruit even met de prei in een ruime pan met 2 eetlepels olie.
Voeg de stukjes wortel en aardappel toe en schep even om. Voeg het water met het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat 20-30 min zachtjes koken met het deksel op de pan.
Voeg het schaaltje rozijnen en de dille toe aan de stoofpot. Zet het vuur uit, snijd de zalm in stukken en voeg deze ook aan de stoofpot toe, laat de zalm in 3-5 min even gaar worden met het deksel op de pan.
Zout het gerecht naar smaak en schep de stoofpot in twee diepe borden en schep op elk bord 1 eetlepel appelcompote en garneer af met wat peterselie.
Eetsmakelijk!