Nutella, de gezonde variant
04.08.2016 , Evelien
Nutella, de gezonde variant
Nutella. Wie houdt er niet van s werelds meest geliefde chocoladehazelnootpasta? Op brood, op een cracker of gewoon met een lepel de pot leeglepelen. Jammer genoeg bevat Nutella enorm veel suiker en daarom niet erg gezond. Maak met dit recept je eigen gezonde Nutella! Stiekem eigenlijk nog lekkerder ook!
Wat heb je nodig?
- 5 gedroogde dadels
- 2 eetlepels honing
- Drupje stevia
- 200 gram hazelnoten
- 65 gram rauwe cacaopoeder
- 1 theelepel vanille extract
- snufje zout
- 3 eetlepels amandeldrink
Bereidingswijze
- Week de dadels in een bakje met water tot ze zacht zijn
- Rooster de hazelnoten in de oven voor ongeveer 12 minuten op 180 graden. De hazelnoten hoeven niet te verkleuren. Het roosteren geeft ze meer smaak.
- Laat de hazelnoten afkoelen. Leg ze in een schone theedoek en maak ene wrijvende beweging zodat de velletjes loslaten en je blanke hazelnoten overhoudt.
- Doe de hazelnoten in de keukenmachine en laat ongeveer 5 minuten draaien.
- Voeg nu de dadels, de cacaopoeder, het vanille extract, het zout, de honing + stevia en de amandeldrink, toe. Laat draaien tot alle ingrediënten goed gemixt zijn. Voila! Your home made Nutella! Bewaar deze in een luchtdichte pot en bewaar in de koelkast. Ik ben benieuwd hoe lang jij 'm kunt bewaren!