Koek & Zopie: Vegan Hot Chocolat & Guilt-free Kokosmakronen
30.01.2017 , Maruschka van Duren
Buiten is het koud, het vriest en op steeds meer plaatsen worden er natuur ijsbanen geopend. Voor veel mensen het moment om 'de ijzers uit het vet te halen' en lekker te gaan schaatsen met het hele gezin. Even quality time met elkaar, fijne herinneringen maken voor later. Bij De Weegschaal vind je veel producten om lekker warm te blijven tijdens deze koude dagen. Denk bijvoorbeeld aan thermosokken en handschoenen voor tijdens het schaatsen of slaapsokken voor de koude nachten.
Na afloop van een middagje ijspret is er natuurlijk niets lekkerder dan thuis bij de kachel even opwarmen. Daar hoort natuurlijk een kop warme chocolademelk met slagroom en een lekkere, verantwoorde snack bij. Om je te helpen dit jaar wel dat goede voornemen om gezonder te gaan eten te laten slagen, delen we vandaag twee gezonde recepten met je: Warme chocolademelk met superfoods (o.a. maca, voor een extra dosis energie) en guilt-free kokosmakronen, gemaakt met slechts vier ingrediënten. Beide recepten kunnen niet mislukken: ze zijn makkelijk, snel klaar en ook nog eens erg lekker. Hoogste tijd dus om de keuken in te duiken!
Warme chocolademelk met superfoods
Voor 1 grote mok
- 250 ml. amandel-, haver-, soja- of rijstmelk
- 2 el. raw cacaopoeder
- 1 el. carobepoeder
- 1 el. kokosbloesemsuiker, agavesiroop of ahornsiroop
- 1 el. macapoeder
- 1 tl. kaneel
- Optioneel: Soja- of kokosslagroom
- Optioneel: amandelschaafsel en extra cacaopoeder als garnering
Hoe ga je te werk? Warm de melk op in een steelpannetje, maar laat het niet koken. Wanneer de melk warm genoeg is, haal je het pannetje van het vuur. Roer alle ingrediënten door de warme melk en giet het in een mooie mok. Maak af met een lekkere toef soja- of kokosslagroom en garneer met een beetje extra cacaopoeder en wat amandelschaafsel. Genieten maar!
Guilt-free kokosmakronen
Voor ongeveer 8 stuks
- 75 gr. geraspte kokos (klapper)
- 2 eiwitten (ongeveer 100 ml.)
- 1 el. honing, agave- of ahornsiroop
- 1 tl. vanillearoma of het merg van 1 vanillestokje
Hoe ga je te werk? Verwarm de over voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten in een kom tot er een plakkerig deeg ontstaat. Is jouw deeg te droog? Voeg wat extra eiwit toe. Is het te nat? Gebruik wat extra kokos. Vorm van het deeg ongeveer 8 balletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes vervolgens 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren. Draai de koekjes halverwege de baktijd even om en laat ze na het bakken even afkoelen. Smullen maar!