Hartige glutenvrije vegan kikkererwten pannenkoek
07.08.2016 , Evelien
Hartige glutenvrije vegan kikkererwten pannenkoek
Pannenkoeken van welk meel? Kikkererwtenmeel?
Kikkererwtenmeel wordt gemaakt van gemalen kikkererwten. Het heeft een gelige kleur en een fijne textuur. Kikkererwtenmeel bevat veel eiwitten en is een uitstekend alternatief voor tarwemeel. Bovendien is het glutenvrij en boordevol vezels wat goed is voor de darmperistaltiek.
Met dit eenvoudige recept bak je heerlijke vullende pannenkoeken. En ze zijn nog super gezond ook!
Wat heb je nodig voor één pannenkoek?
- 50 gram kikkererwtenmeel
- 100 mililiter lauwwarm water
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel bakpoeder
- Knoflookpoeder
- Gemalen chili
- Zout
Bereidingswijze
- Meng het kikkererwtenmeel met het lauwwarme water.
- Voeg de olie, het bakpoeder, een snufje zout en de kruiden toe en meng dit tot het een egale massa geworden is.
- Laat het deeg een half uurtje rusten.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en giet het beslag in de pan.
- Draai de pannenkoek een keer om zodat ie aan twee kanten mooi kleurt.
- Beleg je pannenkoek met bijvoorbeeld humus, avocado, tomaat, geitenkaas.
Eet smakelijk!