Glutenvrije vegan mac & cheese
Glutenvrije vegan mac & cheese
Ben jij gek op macaroni met kaas? Helaas bevat deze maaltijd vaak een enorme hoeveelheid calorieen. Voel je niet langer schuldig en geniet van deze gezonde variant! Glutenvrij en compleet vegetarisch. Bovendien boordevol vezels en gezonde vetten!
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram glutenvrije macaroni
- 2 yam knollen
- 2 theelepels appelazijn
- 2 theelepels Ahornsiroop
- 1 theelepel zout
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels edelgistvlokken
- 40 gram cashewnotenpasta
- scheutje water
- 1 theelepel kurkuma
- Snufje zwarte peper
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijziging
- Was en schil de yam knollen. Snijd ze in kleine stukjes en stoom (of kook) ze voor ongeveer 10 minuten. Doe de gestoomde yam in de blender en voeg de rest van de ingrediënten toe. Blend dit tot het een mooi egale zachte emulsie is. Voeg water toe zoveel nodig tot er een stevige saus ontstaat.
- Mix de saus met de pasta en maal wat verse zwarte peper over het geheel.
- Genieten!