EASY! ZELF GROENE EN RODE PESTO MAKEN
08.12.2017 , De Weegschaal
Personen: 4 Bereidingstijd: 15 min
Sommige dingen zijn zó ontzettend makkelijk dat je niet begrijpt waarom je ze altijd kant-en-klaar koopt. Zo ook met pesto. Met slechts een paar ingrediënten bereid je heel snel twee heerlijke variaties: groene en rode pesto. Lekker op een sandwich, op een pizza, bij een stukje zalm of gewoon op een toastje of bruschetta.
INGREDIËNTEN
Voor de groene pesto (ca. 125 gr):
- 40 gr basilicum (ongeveer 2/3 plantje)
- 20 gr pijnboompitten
- 5 el geraspte Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie
- 1/2 citroen
Voor de rode pesto (ca. 125 gr):
- 8 zongedroogde tomaten
- 20 gr pijnboompitten
- 3 el geraspte Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
ZO MAAK JE HET
Voor de groene pesto
- Voor het makkelijkste resultaat gebruik je de keukenmachine/(staaf)mixer. Ja kan ook een vijzel gebruiken.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
- Gebruik de blaadjes van ongeveer 2/3 basilicumplantje en mix dit samen met de geroosterde pijnboompitten, 5 el geraspte Parmezaanse kaas, 3 teentjes knoflook, het sap van een halve citroen en 4 el olijfolie tot een mooie gladde emulsie. Naar smaak voeg je peper en zout toe.
Voor de rode pesto
- Ook hier geldt dat het makkelijkst is om je keukenmachine te gebruiken.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
- Gebruik ongeveer 8 zongedroogde tomaten en mix dit samen met de geroosterde pijnboompitten, 3 el geraspte Parmezaanse kaas, 2 teentjes knoflook en 2 el olijfolie tot een mooi glad mengsel.
TIP
Je kan pesto ongeveer een week bewaren. Zorg wel dat er altijd een laagje olijfolie op staat.
Dit recept komt van onze smaakmakers van: smaakmenutie.