Zoek hier op product, merk, artikelnummer, EAN of trefwoord

EASY! ZELF GROENE EN RODE PESTO MAKEN

08.12.2017 , De Weegschaal

Personen: 4 Bereidingstijd: 15 min

Sommige dingen zijn zó ontzettend makkelijk dat je niet begrijpt waarom je ze altijd kant-en-klaar koopt. Zo ook met pesto. Met slechts een paar ingrediënten bereid je heel snel twee heerlijke variaties: groene en rode pesto. Lekker op een sandwich, op een pizza, bij een stukje zalm of gewoon op een toastje of bruschetta.

INGREDIËNTEN

Voor de groene pesto (ca. 125 gr):

Voor de rode pesto (ca. 125 gr):

ZO MAAK JE HET

Voor de groene pesto

  1. Voor het makkelijkste resultaat gebruik je de keukenmachine/(staaf)mixer. Ja kan ook een vijzel gebruiken.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  3. Gebruik de blaadjes van ongeveer 2/3 basilicumplantje en mix dit samen met de geroosterde pijnboompitten, 5 el geraspte Parmezaanse kaas, 3 teentjes knoflook, het sap van een halve citroen en 4 el olijfolie tot een mooie gladde emulsie. Naar smaak voeg je peper en zout toe.

Voor de rode pesto

  1. Ook hier geldt dat het makkelijkst is om je keukenmachine te gebruiken.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  3. Gebruik ongeveer 8 zongedroogde tomaten en mix dit samen met de geroosterde pijnboompitten, 3 el geraspte Parmezaanse kaas, 2 teentjes knoflook en 2 el olijfolie tot een mooi glad mengsel.

TIP

Je kan pesto ongeveer een week bewaren. Zorg wel dat er altijd een laagje olijfolie op staat.

Dit recept komt van onze smaakmakers van: smaakmenutie.

Rode-en-groene-pesto-20170701-001

ideal-logo
mastercard-logo
paypal-logo
postnl-logo
visa-logo
vvvgiftcard-logo
logo-webwinkelkeur
© Copyright 1986 - 2024 De Weegschaal Gezondheidswinkel