DE LEKKERSTE HUISGEMAAKTE TZATZIKI
19.01.2018 , De Weegschaal
Personen: 4-6 Bereidingstijd: 20 min
Vandaag maken we super lekkere frisse tzatziki! De enige echte. Dit Grieks bijgerecht heb je in no time op tafel en past goed bij vleesgerechten als zelfgemaakte kip gyros en (ook al is het niet gebruikelijk) de vegetarische falafel. Uiteraard ook heerlijk bij de barbecue. Of gewoon lekker als dip met pitabrood tijdens de borrel.
INGREDIËNTEN
- 150 ml Griekse yoghurt
- 1/2 komkommer
- 2-3 tenen knoflook
- 3 el witte wijnazijn
- 2 el olijfolie
- Verse dille
ZO MAAK JE HET
- Schil een halve komkommer en rasp deze met de grove kant van je rasp tot slierten. Meng de komkommer slierten in een kommetje samen met een scheutje witte wijnazijn (ongeveer 1 el). Zet even weg.
- Doe in een andere kom 150 ml Griekse yoghurt en knijp daarboven 2 à 3 tenen knoflook uit. Voeg tevens 2 el (extra vergine) olijfolie toe, 2 (kleine) el witte wijnazijn en een snuf zout en peper. Roer het geheel goed door elkaar.
- Doe nu de komkommer erbij. Het is belangrijk dat de komkommer droog is. Je kan dat op 2 manieren doen. Door de komkommer in een fijne zeef te doen en het vocht eruit te drukken (met je handen of een lepel). Of door de komkommer in een droge theedoek te doen, deze dichtvouwen en het vocht eruit knijpen.
- Snijd tot slot een handje verse dille en roer deze ook door de saus. Voeg naar smaak extra peper of zout toe.
Dit recept komt van onze smaakmakers van: smaakmenutie