Aziatische Noedelsalade
15.02.2018 , De Weegschaal
Personen: 2 Bereidingstijd: 20 min
Wij hebben nu toch een lekkere salade voor je! Deze Aziatische salade met (soba)noedels, rode kool, paprika en kip is echt een leuke variatie op de gebruikelijke salades. Soba noedels zijn dunne Japanse noedels gemaakt op basis van boekweitmeel. Soba betekent ook boekweit in het Japans. Een gezonde keuze dus. Voor deze salade maken we een heerlijke pinda-dressing en kan zowel koud, als (lauw)warm gegeten worden. Qua smaak deed deze salade mij een beetje denken aan pad thai.
INGREDIËNTEN
- 90 g (soba) noedels
- 20 g pinda's
- 3 el pindakaas
- 2 el sojasaus
- 2 tl sesamolie
- 1 tl honing
- 1 tl sambal of sriracha
- 1 teen knoflook
- 1 kipfilet
- 1 rode paprika
- 1/4 rode kool
- 4 stengels lente-ui
- 1 limoen
ZO MAAK JE HET
- Voor de dressing gebruik een blender, keukenmachine of staafmixer. Doe 3 flinke el pindakaas, 2 el sojasaus, 5 el water, 2 tl sesamolie, 1 tl honing, 1 teen knoflook, 1 tl sriracha of sambal en het sap van 1 limoen in de blender en mix tot een gladde dressing.
- Bak de kipfilet in een koekenpan en bestrooi vooraf alleen met peper en zout. Snijd daarna in hapklare stukjes.
- Snijd ondertussen 1/4 rode kool in kleine stukjes of reepjes. Snijd ook 1 rode paprika in kleine stukjes en 4 stengels lente-ui in smalle ringen.
- Kook de soba noedels volgens de verpakking. Meestal 4 minuten koken en dan afgieten.
- Mix nu alle ingrediënten door elkaar en wees niet te zuinig met de pinda-dressing. Serveer met extra gehakte pinda's. Mmm! Kan zowel koud als (lauw)warm gegeten worden.
Dit recept komt van onze smaakmakers van: smaakmenutie