Crunchy muesli om zelf te maken
16.06.2016 , Evelien
Crunchy muesli om zelf te maken
Fan van granola of 'cruesli' als ontbijt? Deze crunchy variant van muesli is erg lekker, maar vaak helaas wel een stuk minder gezond dan muesli. Met dit recept maak je jouw eigen verantwoorde variant. Gegarandeerd een goede start van je dag! Ook heerlijk als tussendoortje trouwens.
Wat heb je nodig?
- 50 gram havermout
- 50 gram grove havervlokken
- 50 gram speltvlokken
- 30 gram gemengde noten
- 2 eetlepels pompoenpitten
- 2 theelepels honing
- 1 theelepel koekkruiden
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Crunch de noten in een keukenmachine of hak ze fijn met een mes. Het hoeft niet super fijn te worden.
- Meng de havermout, havervlokken, speltvlokken, de gehakte noten, de honing en de koekkruiden in een kom.
- Bekleed je bakplaat met bakpapier en verdeel je granola in wording hierover.
- Bak de crunchi muesli in 15 minuten totdat ie lekker knapperig is. Hussel halverwege even zodat alle stukjes mooi egaal bruinen.
- Laat de granola afkoelen en bewaar deze in een luchtdichte pot.
- Strooi de granola over je kwark of (Griekse) yoghurt. Voeg bijvoorbeeld nog wat rozijnen toe of kokosrasp en geniet!