Vitiv Venkelzaad bio
Venkelzaad is heerlijk om even te roosteren en vervolgens te verwerken in een bolognesesaus voor je pasta. Ook past deze specerij goed bij komijn in curry’s.
De zaadjes worden ook vaak gebruikt om thee van te maken; je vindt venkelzaad dan ook in de alom bekende sterrenmuntmix. Ook smaakt het heel goed bij vis. Venkelzaad bevordert de spijsvertering en verfrist de adem. Het werkt tevens slijmoplossend, krampverminderend en maagversterkend.
Venkelzaad is het gedroogde, groene zaad dat overblijft als de goudgele bloemen van de venkelplant zijn uitgebloeid. In Azië vooral bekend uit de Indiase en aanverwante keukens, maar venkelzaad is ook typisch voor de Sichuan keuken. De smaak is warm, anijsachtig met een grassig bijsmaakje en lijkt op de smaak van haar zusjes anijs, karwij, komijn en ajowan.
Ingrediënten
100% biologisch venkelzaad
Kan noten, gluten en sesam bevatten
Voedingswaarde per 100 gram
- Totaal eiwitgehalte : 15,80 gram
- Plantaardig eiwit : 15,80 gram
- Totaal vetgehalte : 14,87 gram
- Enkelvoudig onverzadigd vet : 9,91 gram
- Meervoudig onverzadigd vet : 1,69 gram
- Verzadigd vet : 0,48 gram
- Totaal koolhydraatgehalte : 52,29 gram
- Voedingsvezel : 39,80 gram
- Energetische waarde : 486 kCal/ 2.041,2 kJ
Gebruik
Venkelzaad combineert goed met vis, varkens- en lamsvlees. Voor gebruik even roosteren in een droge koekenpan komt de smaak ten goede.
Bewaren
Donker en op kamertemperatuur bewaren.
Fabrikant
VITIV BV
Max Planckstraat 37
6716 BD EDE