Umepasta wordt gemaakt van ingelegde umevruchten, ume-azijn (het vocht van de gepekelde umevruchten) en gepekeld shisoblad. In Nederland vind je zelden umepasta waarvan alle ingrediënten biologisch zijn. We kunnen dan ook met trots zeggen dat onze umepasta helemaal biologisch is.
In Japan wordt umepasta vaak naast een gerecht geserveerd. Je kunt er ook goed de rijst mee op smaak brengen of het bijvoorbeeld op brood smeren. Daarnaast is ume ook groot deel van de Japanse traditie. Zo zeggen ze in Japan: 'an umeboshi a day keeps the doctor away!'
Als je nog nooit ume gegeten hebt, is het echt het proberen waard! De smaak is krachtig, onvergelijkbaar en je ervaart twee heftige smaken (zout en zuur) tegelijk. Een mooie eetervaring!
ume vruchten, zeezout, shisobladeren
Voedingswaarde per 100g
Energie (kJ) | 102 | kJ |
Energie(kcal) | 24 | kcal |
Eiwit totaal | 0,3 | g |
Koolhydraten totaal | 2,7 | g |
Suikers | 0,5 | g |
Vet totaal | 0,6 | g |
Vet verzadigd | 0,0 | g |
Voedingsvezel | 3,6 | g |
Zout | 14,2 | g |
Lekker in granen- en groentegerechten, sushi en dressings
TerraSana BV
Postbus 70
2450 AB Leimuiden
ume abrikozen, zeezout, shisobladeren.