Takuan is een typisch Japanse gepickelde groente. Hoewel er in Japan een veelvoud aan gefermenteerde groenten geproduceerd wordt, geldt de takuan als traditioneel basisvoedingsmiddel bij uitstek en wordt het het meest gegeten.
De daikon radijs wordt in de winter geoogst in Honshu, het grootste eiland van Japan. Het wordt in helder bronwater gewassen en daarna gedroogd. Dan wordt het in grote houten vaten gedurende een jaar in zout water en rijstzemelen gepickeld. Het behoudt aldus de volledige voedingswaarde van de verse wortel en amylase, een zetmeelomzettend enzym. Bij het koken van daikon gaat een deel van de voedingswaarde verloren. Daarom is het pickelen een waardevolle bereidingswijze om de volle voedingswaarde te kunnen gebruiken.
Ingredienten
Daikon-radijs, zeezout, SHOYU (bevat SOJA en TARWE (gluten)), zetmeelstroop (mais, zoete aardappel, GERSTEMOUT (gluten) ), water, rijstazijn
Voedingswaarde per 100g
Energie (kJ) | 133 | kJ |
Energie(kcal) | 32 | kcal |
Eiwit totaal | 1,5 | g |
Koolhydraten totaal | 4,0 | g |
Suikers | 3,5 | g |
Vet totaal | 0,0 | g |
Vet verzadigd | 0,0 | g |
Voedingsvezel | 5,0 | g |
Zout | 5,8 | g |
Distributeur
TerraSana
Postbus 70
2450 AB Leimuiden
daikon-radijs, zeezout, rijstzemelen.