Kohren is een fijn poeder van gemalen gedroogde lotuswortel. Men maakt er onder andere lotussnoepjes van die ook kunnen dienen als bonbon. Voor het maken van thee worden de langs de bodem groeiende wortelstokken van de plant gebruikt. De hoofdbestanddelen van deze wortelstokken bevatten aspargine, nelumbine en zetmeel.
De wortelstokken van de lotus worden in de winter geoogst; het tijdstip waarop het gehalte voedingsstoffen het hoogst is. Om er kohren van te maken worden deze wortelstokken geplet en klein gehakt. Vervolgens worden de brokstukken eruit gezeefd om de vezels te verwijderen en worden ze tot een fijn poeder gemalen.
Ingrediënten:
lotuswortelpoeder, gember
Voedingswaarde per 100g
Energie (kJ) | 1456 | kJ |
Energie(kcal) | 344 | kcal |
Eiwit totaal | 8,0 | g |
Koolhydraten totaal | 72,0 | g |
Suikers | 10,0 | g |
Vet totaal | 0,0 | g |
Vet verzadigd | 0,0 | g |
Voedingsvezel | 12,0 | g |
Zout | 0,3 | g |
Distributeur
TerraSana
Postbus 70
2450 AB Leimuiden