Miso is een gefermenteerde pasta op basis van sojabonen, zout en meestal nog een graansoort. Als basisproduct binnen het Japanse voedingspatroon wordt miso in de eerste plaats in soepen gebruikt, in combinatie met zee- en tuingroenten. Misosoep verwarmt de maag en is een prima appetizer!
Ingrediënten:
genmai miso* (SOJABONEN*, bruine rijst*, zeezout), shiro miso* (bruine rijst*, SOJSOJABONENAbonen*, zeezout), gistextract, wakame.
* = van biologische landbouw (NL-BIO-01)
Voedingswaarde per 100g
Energie (kJ) | 1226 | kJ |
Energie(kcal) | 292 | kcal |
Eiwit totaal | 21,7 | g |
Koolhydraten totaal | 25,8 | g |
Suikers | 14,8 | g |
Vet totaal | 7,9 | g |
Vet verzadigd | 1,8 | g |
Voedingsvezel | 15,8 | g |
Zout | 15,2 | g |
Oplossen in heet water.
Fabrikant:
TerraSana BV
Postbus 70
2450 AB Leimuiden