Terrasana Tamari Japans glutenvrij bio
Tamari is een krachtige, glutenvrije Japanse sojasaus, die gemaakt wordt van sojabonen en koji (een unieke Japanse schimmel). Onze tamari wordt op authentieke wijze gemaakt door echte Japanse kenners en heeft een fermentatieperiode nodig van maar liefst 12 maanden. Dit gebeurt in 100 jaar oude cederhouten vaten. De smaak van tamari is heerlijk complex en bevat alle vijf de smaken: zout, zuur, zoet, bitter en umami. Met deze Japanse sojasaus til je werkelijk ieder gerecht naar een hoger niveau: (miso)soepen, noodlegerechten, marinades, sushi, en zelfs stamppot! Video: zo maken ze onze tamari.
Tamari is een krachtige, glutenvrije Japanse sojasaus. Wordt op authentieke wijze gemaakt in Japan, van sojabonen en koji (een unieke Japanse schimmel). Fermentatietijd: minimaal 12 maanden.
Ingrediënten
SOJAbonen*, water, zeezout, shochu gezouten* (water, rijst*, zout, koji ferment), koji-ferment.
*= van biologische landbouw.
Voedingswaarde per 100 gram | |
Energie | 354 kJ / 83 kcal |
Vetten - waarvan verzadigde vetzuren |
0 gram 0 gram |
Koolhydraten - waarvan suikers |
6,5 gram 0,5 gram |
Vezels | 0,7 gram |
Eiwitten | 14 gram |
Zout | 13,1 gram |
Gebruik
Gebruik als vervanger van zout, als dip voor sushi of als basis voor je saus of dressing.
Bewaren
Koel en donker bewaren.
Fabrikant/distributeur
TerraSana
Postbus 70
2450 AB Leimuiden