Açai (spreek uit: assa-ie) vindt zijn oorsprong in Brazilië. Het besje groeit aan de açaipalm. Na het plukken worden de besjes in de week gelegd en daarna met schil en al vermalen. De pulp die overblijft wordt gevriesdroogd, wat vervolgens tot poeder vermalen wordt. Brazilianen eten al eeuwenlang açaipap als ontbijt, liefst met cassavevlokken en rietsuiker. De smaak van açai doet denken dan die van de blauwe bes. Heerlijk door yoghurt, havermout of een smoothie. Met açaipoeder maak je je dagelijkse maaltijd nét een beetje spannender.
Açai is een Braziliaanse bes die je eten een donkerpaarse kleur geeft. Het smaakt naar blauwe bes en is heerlijk door (raw) baksels, smoothies en een yoghurt- of havermoutontbijt. Hier word je blij van!
Ingredienten
açaipoeder*
*biologisch
Voedingswaarde per 100g
Energie (kJ) 2079kJ, Energie(kcal) 497kcal, Vet totaal 14,9g, Vet verzadigd 2,2g, Koolhydraten totaal 67,4g, Suikers 6,4g, Voedingsvezel 31,2g, Eiwit totaal 7,8g, Zout 0,2g
Gebruik
Heerlijk door yoghurt, havermout of een smoothie. Met açaipoeder maak je je dagelijkse maaltijd nét een beetje spannender.
Bewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C).
Postbus 70
2450 AB LEIMUIDEN