Terrasana Soba boekweit geroosterd bio
Noedels van tarwe en geroosterde boekweit.
Altijd al een Japans noodlegerecht echt goed willen maken? Dan heb je Japanse soba nodig die zo lekker smaakt als deze. Deze boekweitnoedels met tarwemeel hebben een lekkere aard- en nootachtige smaak. Die smaak matcht erg lekker met miso of met paddenstoelen. Doordat de noedels gemaakt zijn van biologisch boekweit- en tarwemeel heb je het beste van twee werelden. Boekweit bevat magnesium, kalium, aminozuren en vitamine b6 en b2, terwijl tarwe vezels en proteïne bevat. De noodles zijn lekker dun en passen ook heerlijk in een soep. Door de geroosterde boekweit heeft de soba een mooie bruine kleur waarmee je een echt Japanse ramen of noedelgerecht neerzet. Maar ook voor een meer pittig noedelgerecht is soba perfect.
Ingrediënten
TARWEmeel*, boekweitmeel* (5%), zeezout.
* = van biologische landbouw
Voedingswaarde per 100 gram | |
Energie | 1403 kJ / 331 kcal |
Vetten - waarvan verzadigde vetzuren |
2,5 gram 0,3 gram |
Koolhydraten - waarvan suikers |
65 gram 1,2 gram |
Vezels | 4,5 gram |
Eiwitten | 10 gram |
Zout | 1,90 gram |
Gebruik
Bereiding: breng een pan met ruim water aan de kook.
Voeg de soba toe en roer direct voorzichtig los met een vork. Laat 5-6 minuten koken.
Giet de soba af en spoel af met koud water. Lekker met oosterse groente en Japanse smaakmakers.
Bewaren
Koel en donker bewaren.
Fabrikant/distributeur
TerraSana
Postbus 70
2450 AB Leimuiden