Terrasana Sengiri daikon bio
Gedroogde daikonstrips met rijke umami-smaak
Daikon is een soort witte wortel. Sengiri is Japans voor 'in reepjes gesneden'. Sengiri daikon wordt in de zon gedroogd. Dit drogen gebeurt alleen als er een koude wind is, zodat de oorspronkelijke zoete, zachte smaak behouden blijft. Sengiri daikon is heerlijk om in sushi, misosoepen of zeewiersalades te gebruiken.
Ingrediënten
Daikon-radijs*.
* = van biologische landbouw.
Voedingswaarde per 100 gram | |
Energie | 1096 kJ / 260 kcal |
Vetten - waarvan verzadigde vetzuren |
0 gram 0 gram |
Koolhydraten - waarvan suikers |
45 gram 23 gram |
Vezels | 18 gram |
Eiwitten | 11 gram |
Zout | 0,30 gram |
Gebruik
Week de daikon vóór gebruik ca. 10 minuten. Sauteer de uitgelekte reepjes kort in olie, voeg he weekwater toe en laat ca. 10 minuten koken. Breng op smaak met shoyu, rijstazijn, mirin en gember (optioneel). Combineer met andere (wortel)groenten.
Bewaren
Koel en droog bewaren.
Fabrikant/distributeur
TerraSana
Postbus 70
2450 AB Leimuiden