Deze biologische quinoa komt van Nederlandse grond. En dat is bijzonder, want zo hoeft de inheemse bevolking in Peru en Bolivia niet te lijden onder de enorme vraag naar (duurzame) quinoa. Bij volkoren quinoa zit het vliesje nog om de korrel. Dat zorgt voor extra vezels en een knapperige bite. Quinoa bevat méér eiwit dan andere granen en is glutenvrij. Lekker door een salade, in een vegan buddha bowl of als voedzaam ontbijt.
Tip: kook een miso-groentebouillonblokje mee voor extra smaak.
Deze volkoren quinoa verbouwen we in Nederland. Het vliesje laten we erom, zodat jij geen belangrijke voedingsstoffen mist. Quinoa is glutenvrij en vezelrijk. Lekker door een salade of buddha bowl.
Ingredienten
quinoa volkoren*
Kan sporen bevatten van pinda's (aardnoten) en noten
*biologisch
Voedingswsaarde per 100 gram
Energie (kJ) 1547kJ
Energie(kcal) 367kcal
Vet totaal 7g
Vet verzadigd 0,8g
Koolhydraten totaal 58,4g
Suikers 3,3g
Voedingsvezel 8,1g
Eiwit totaal 13,6g
Zout 0,1g
Gebruik
Breng 1 kop quinoa in 1,5 kop water aan de kook. Kook de quinoa in een gesloten pan op laag vuur in 15 min. gaar.
Bewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C).
Fabrikant
TerraSana
Postbus 70
2450 AB LEIMUIDEN