Terrasana Pinsa bio
Italiaanse pinsa is de trend van dit moment. Stel je van dat heerlijke luchtige brood voor, waarvan de buitenkant precies de juiste crunch heeft. Dat warme, authentieke Italiaanse brood waar je geen genoeg van kunt krijgen. Pinsa is de perfecte kruising tussen pizza en focaccia. Je belegt het als een pizza, maar het brood is luchtiger dan een pizzabodem. Weet je waarom deze biologische pinsa lichter verteerbaar voelt dan pizza? Het deeg fermenteert zo’n 12 uur. Dat zorgt voor extra luchtigheid, en dus ook voor een fijnere verteerbaarheid. Nog een voordeel: in pinsa zit minder zout dan in een pizzabodem. Zo eet je toch een soort van pizza, maar voel je je na de maaltijd kiplekker.
Pinsa is ook ideaal als je een gezin hebt. Als gezonde twist op pizza, of gewoon als gepersonaliseerde snack of lunch. Je kiest namelijk gewoon je favoriete ingrediënten, en belegt ‘m hoe jij wilt. Met saus, zonder saus, it’s up to you! Zonder saus heeft bij Italianen meestal de voorkeur, mozzarella is dan je basis. Denk voor populaire toppings aan verse tomatensaus, (vegan) mozzarella, olijfolie en basilicum. Maar ook gegrilde aubergine, artisjokken of champignons zijn lekker als vegan topping. Experimenteer en geniet!
Ingrediënten
TARWEbloem*, erwtenzetmeel*, water, durum TARWEgriesmeel*, rijstmeel*, gist*, rijstproteïne*, zeezout, emulgator: zonnebloemlecithine*.
Kan noten, amandelen, walnoten, mosterd, melk, sesam, lupine en soja bevatten.
*biologisch
Voedingswaarde per 100g
Energie (kJ) 1125 kJ
Energie(kcal) 265 kcal
Vet totaal 1,40 g
Vet verzadigd 0,10 g
Koolhydraten totaal 52 g
Natrium 472 mg
Suikers 1,20 g
Voedingsvezel 2,60 g
Eiwit totaal 10 g
Zout 1,18 g
Gebruik
Beleg met saus (optioneel), vegan kaas, en lekkere Mediterrane ingrediënten als artisjokken, olijven, verse basilicum, zongedroogde tomaten. Bak de pinsa af in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 8-10 minuten.
Bewaren
Bewaar na openen maximaal 3 dagen in de koelkast.
Fabrikant/distributeur
TerraSana
Postbus 70
2450 AB Leimuiden