Heel lekker en wat machtig. De smaak is een combinatie van roggebrood en ontbijtkoek (zonder de zoetheid)
Dit biologische oerbrood bevat geen gist of zuurdesem: het bestaat echt alleen uit spelt en water. Kiembrood wordt gemaakt door speltkorrels 2-3 dagen te kiemen en vervolgens op een lage temperatuur te bakken (110°C-130°C). Zo blijft het maximale aantal voedingsstoffen en vezels behouden. Het is een heerlijk stevig broodje waar je niet zoveel van nodig hebt, want het is erg voedzaam. Lekker met miso en notenpasta, zelfgemaakte hummus of chocoladepasta.
Biologisch kiembrood wordt gemaakt zonder gist of zuurdesem. Het bestaat alleen uit spelt en water. Een bijzonder broodje dat lekker smeuïg en erg voedzaam is. Ideaal als stevige lunch!
gekiemd spelt* (TARWE)
Kan sporen bevatten van noten en gluten
*biologisch
Voedingswaarde per 100g
Energie (kJ) 1024kJ, Energie(kcal) 242kcal, Vet totaal 2g, Vet verzadigd 1g, Koolhydraten totaal 42,6g, Suikers 9g, Voedingsvezel 7,6g, Eiwit totaal 9,7g, Zout 0g, Natrium 0,01mg
Rooster in een tosti-ijzer, dat maakt het extra lekker!
gekiemde spelt*
* = van gecontroleerd biologische teelt
22.08.2016 door El Mar uit Lelystad
24.10.2012 door Stephanie uit Nieuwegein
Had het nog nooit gegeten, vond het zelf niet zo lekker.
28.08.2012 door Geert uit Rotterdam