Purasana Cacao poeder vegan bio
Cacaopoeder wordt zonder verhitten bekomen uit het zaad van de Theobroma cacao, een kleine groenblijvende boom die groeit in tropische klimaten. Cacao bevat van nature tal van voedingsstoffen en fytonutriënten en werd lange tijd onderschat vanwege het vet en de suiker die bewerkte cacao (chocolade) bevat.
Cacaopoeder wordt via een artisanaal proces bekomen uit de cacaobonen. Dit poeder is puur en zonder suikers of smaakversterkers.
Ingrediënten
100% biologisch & rauw cacaopoeder (Theobroma cacao) uit Peru.
Voedingswaarde per 100 gram | |
Energie | 1289 kJ / 308 kcal |
Vetten - waarvan verzadigde vetzuren - waarvan mono-onverzadigde vetzuren - waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren |
11 gram 6,5 gram 3,7 gram 0,3 gram |
Koolhydraten - waarvan suikers |
11,9 gram 0 gram |
Vezels | 31,1 gram |
Eiwitten | 21 gram |
Zout | 0,3 gram |
Kalium | 1500 mg (75%*) |
Calcium | 150 mg (18,8%*) |
Fosfor | 600 mg (85,7%*) |
Magnesium | 525 mg (140%*) |
IJzer | 10,5 mg (75%*) |
Zink | 7 mg (70%*) |
Theobromine | 2,4 gram |
*RI = Referentie-Inname |
Gebruik
De toepassingen voor cacaopoeder zijn legio. Smoothies en andere shakes brengt u hiermee op smaak, ook heerlijk samen met andere superfoods zoals bijvoorbeeld baobab. s’ Morgens een lepel cacaopoeder doorroeren in een glas melk, rijst- of sojadrank en u begint uw dag met superenergie.
Bewaren
Droog bewaren & de zak na elk gebruik goed sluiten.
Fabrikant/distributeur
Purasana NV
Heulestraat 104
8560 Gullegem
België
Land van herkomst
Peru