Cacaobonen zijn het zaad van de Theobroma cacao, een kleine groenblijvende boom die groeit in tropische klimaten. In Cacao zit van nature veel voedingsstoffen en fytonutriënten.
Cacao werd vanwege het vet en de suiker die bewerkte cacao (chocolade) bevat lange tijd
onderschat. Cacaobonen zijn van nature rijk aan vezels.
De cacaoboon is de smaakbepalende stof voor chocolade. Er zijn vele verschillende soorten bonen, elk met een eigen smaak. Makkelijk te pellen door ze even in de handen te wrijven. Cacaobonen (gepeld en gebroken) zijn ideaal om te gebruiken in verschillende soorten chocoladebereidingen.
Ingredienten
100% biologische & rauwe cacaobonen (Theobroma cacao) uit Peru.
Gemiddelde voedingswaarde per 100 g
Energie 1433 kJ / 342 kcal
Vet 24,5 g
Waarvan verzadigd 14,4 g
Koolhydraten 10,8 g
Waarvan suikers 8,7 g
Vezels 32,7 g
Eiwitten 19,8 g
Zout 0,43 g
¹ uit van nature voorkomend natrium
Gebruik
Cacaobonen (gepeld en gebroken) zijn ideaal om te gebruiken in verschillende soorten chocoladebereidingen. Ook als toevoeging bij ontbijtgranen, uit het vuistje en zelfs in een slaatje smaken deze Purasana cacaobonen heerlijk.
Droog bewaren & de zak na elk gebruik goed sluiten.
Fabrikant:
Purasana NV
Heulestraat 104
8560 Gullegem
België