Primeal Zuurdesem spelt
Fermenteerbare bereiding op basis van spelt
Ingredienten
Gedroogde en inactieve SPELTTARWEDESEM* verkregen door natuurlijke fermentatie, geselecteerde gist.
* 78% van de ingrediënten is afkomstig van biologische landbouw
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1519 kJ / 358 kcal |
Vet | 1,9 gram |
- waarvan verzadigd | 0,3 gram |
Koolhydraten | 73,8 gram |
- waarvan suikers | 21,8 gram |
Vezels | 4,1 gram |
Eiwitten | 9,5 gram |
Zout | 0,01 gram |
Gebruik
Met de hand:
1) vermeng 500 g meel + 8 gram zout + 25 gram lev'epeautre bio (2,5 volle eetlepels) + ongeveer 350 ml lauw water (ongeveer 28°).
2) Kneed gedurende een tiental minuten om zo een soepel en toch geen kleverig deeg te bekomen.
3) Laat 30 minuten rusten in een grote kom overdekt met een natte doek.
4) herkneed het deeg om zo voorzichtig het te veel aan lucht eruit te kneden die gevormd werd bij het rijzen.
5) Het deeg opnieuw afgekken en verder laten rijzen op een plaats met minstens 20 °C gedurende minimum 2 uur.
5) Plaats in een voorverwarmde oven (220-230°C) gedurende ongeveer 45 minuten.
Met de broodmachine: doe de ingredienten in de bakvorm en volg het volkoren brood bak programma (minimum 3 uur)
Donker, droog en bij gematigde temperatuur bewaren.Fabrikant
Ekibio
ZA La Boissonnette
07340 PEAUGRES
Frankrijk