Peak's So pure bean breadmix
Bakmix voor Glutenvrij Bonenbrood.
Ingredienten
Erwtenmeel*
witte bonenmeel 16,6%*
kikkererwtenmeel*
bananenmeel*
emulgator (zonnebloemlecithine)*
maiszetmeel*
psylliumvezels*
verdikkingsmiddel: xanthaangom
rijsmiddelen: (difosfaten, natriumcarbonaten)*
zeezout
*Van biologische landbouw.
Voedingswaarde | per 100 g: | per 30 g: |
energie | 1357 kJ/324 kcal | 407 kJ/97 kcal |
vetten | 5,2 g | 1,6 g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 1,1 g | 0,3 g |
koolhydraten | 61 g | 18,3 g |
- waarvan suikers | 4,2 g | 1,3 g |
vezels | 23 g | 6,9 g |
eiwitten | 19,8 g | 5,9 g |
zout | 1,08 g | 0,32 g |
Gebruik
Bereidingswijze oven:
Doe 350ml lauw water in een beslagkom, voeg 450g mix en 30ml zonnebloemolie toe. Na 2 minuten voeg ook 15g droge of 25g verse gist toe. Meng alle grondstoffen bij elkaar in de mengkom en mix tot een stevig deeg. Verdeel het deeg in een ingevet bakblik. Laat 60 minuten rijzen op een warme plaats. Schuif het blik in het midden van een voorverwarmde oven op 220 °C en bak voor ongeveer 35-40 minuten. Haal na het bakken het brood direct uit de vorm om af te koelen.
Op een koele, droge plaats bewaren.
Fabrikant
Peak's Free From
P.O. Box 50505
3007 JA Rotterdam
The Netherlands