Glutenvrije fermenteerbaar boekweit-desem
Ingredienten
Gedroogde en inactieve boekweit-* (76%) en quinoa*-desem verkregen door natuurlijke fermentatie, geselecteerde gist.
*80% ingrediënten zijn afkomstig van biologische landbouw FR-BIO-01.
Deze desem kan gebruikt worden met maïsmeel, rijstmeel, quinoa meel, boekweitmeel of zelfs kastanjemeel...
Voedingswaarde per 100 gram
Energie 361 kcal / 1525 kJ
Vet 3,5 gram
- waarvan verzadigd 0,84 gram
Eiwitten 19,4 gram
Koolhydraten 59 gram
- waarvan suikers 6,8 gram
Voedingsvezels 7,8 gram
Zout 0,03 gram
Gebruik
Ingrediënten: 500g glutenvrij meel + 25 g boekweitdesem + 10 g zout + 1 eetlepel voor olijfolie + 450-500 ml lauwwarm water.
1) Meng de ingrediënten in een kom met een houten pollepel om zo een soepel maar niet al te nat deeg te bekomen.
2) Doe dit deeg in een op voorhand ingevette cakevorm en laat 1 1/2 tot 2 uur rijzen onder een natte doek (bij een temperatuur van 22°C).
3) De oven voorverwarmen tot 200-230°C (th 7-8).
4) Bak gedurende 30 tot 40 min.
Gemakkelijk met de hand te bereiden of met een brood-bakmachine met een speciaal glutenvrij brood programma.
Fabrikant
Ekibio
ZA La Boissonnette
07340 PEAUGRES