Udon zijn noedels op basis van volkoren tarwe, die sinds mensenheugenis door de Japanners gegeten worden, en vooral in de winter zeer gewaardeerd worden. Zorgvuldig productieproces. De granen worden verschillende keren gemalen. Op die manier wordt het meel zo fijn dat de noedels, ook al zijn ze van volkorengranen gemaakt, een zeer zachte textuur hebben. Vervolgens wordt het deeg langdurig gekneed, en daarna traag in fijne laagjes uitgespreid. Zo kan het deeg in stroken gesneden worden, zonder het te moeten samenpersen. Die stroken laat men gedurende ten minste 48 uur in een geventileerde kamer drogen, zonder dat er echter kunstmatig verwarmde lucht wordt aangevoerd, zodat de kwaliteit bewaard blijft.
Ingredienten:
volwaardig TARWEmeel*, zeezout.
*uit biologische landbouw
Voedingswaarden | g/100 ml | Portie 42g | % RI* | RI* |
---|---|---|---|---|
Energie (kJ) | 1460 | 613 | ||
Energie (kcal) | 345 | 145 | 7.25 | 2000 |
Vet | 2.10 | 0.88 | 1.26 | 70g |
> waarvan verzadigd | 0.40 | 0.17 | 0.84 | 20g |
> mono-onverzadigde | 0.00 | 0.00 | ||
> poly-onverzadigde | 0.00 | 0.00 | ||
Koolhydraten | 66 | 27.59 | 10.61 | 260g |
> waarvan suikers | 1 | 0.46 | 0.51 | 90g |
Voedingsvezels | 4.50 | 1.89 | 7.56 | 25g |
Eiwitten | 13.50 | 5.67 | 11.34 | 50g |
Zout | 1.90 | 0.80 | 13.30 | 6g |
Gebruik
In elk seizoen zijn deze Japanse deegwaren even lekker : warm in de soep, met een pittig sausje of gebakken groenten, of koud in frisse zomerslaatjes. Voeg geen zout toe aan het kookwater: er zit al zout in de deegwaren.
Fabrikant:
Lima NV
Groendreef 101
9880 Aalter
België
Voltarwemeel*, Zeezout.
* = van biologische teelt