Traditionele Japanse saus op basis van Shoyu, natuurlijk gezoet met rijststroop. In tegenstelling tot suiker bevat rijststroop geen fructose. Smaak wordt verfijnd met mirin (zoete Japanse rijstwijn).
Biologische zachte sojasaus met rijststroop
Ingredienten
Shoyu* (Water, SOJA*, TARWE*, Zeezout, Alcohol*,Aspergillus oryzae) (43.9%), Rijststroop*, Mirin* (Rijstwijn), Water, Witte wijnazijn*.
(* = biologisch geteeld) NL-BIO-01
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie (kJ) | 960 kJ |
Energie (kcal) | 226 kcal |
Vet | 0 gram |
> waarvan verzadigd | 0 gram |
Koolhydraten | 50 gram |
> waarvan suikers | 33 gram |
Voedingsvezels | 0 gram |
Eiwitten | 6,0 gram |
Zout | 6,3 gram |
Gebruik
ideaal bij sushigerechten, de zoete sojasaus smaakt heerlijk in combinatie met gebakken rijst en is een handige smaakmaker. Ook lekker om fruit en groenten mee te karamelliseren en een unieke smaak te creëren. Of om een klassiek gerecht, zoals een tarte tatin, een creatieve toets te geven.
Fabrikant
Lima NV
Groendreef 101
9880 Aalter
België