Miso is een pasta van gefermenteerde soja (eventueel aangevuld met granen), die in het Verre Oosten al 1300 jaar bekend staat om zijn culinair belang en zijn weldadige invloed op de gezondheid. De Marakura Shiro Miso is een jonge miso met een zeer milde, bijna zoete smaak. Om dat resultaat te bekomen wordt bij industriële productiemethoden vaak stoffen als suiker, kunstmatige zoetmiddelen en witmakers toegevoegd. Daar is natuurlijk geen sprake van bij de Shiro Miso van Lima, die zijn zoetheid te danken heeft aan de Amazake, en tweemaal meer koji bevat, wat een uitzonderlijk goede vertering mogelijk maakt. Aangezien we geen witmakers gebruiken, is de Marakura Shiro Miso iets minder wit dan de gewone Shiro Miso. 'Marakura': kwaliteit gegarandeerd. De Shiro Miso en de Barley Miso van Lima worden geleverd door het bedrijf Marakura Shokuhin, dat in handen is van de familie Okada, vermaard om haar grondige kennis zowel van de traditionele methodes om Miso te maken als van biologische landbouw en van gezondheid en ecologie. De familie Okada maakt Miso volgens eenvoudige, van generatie op generatie doorgegeven en geperfectioneerde methodes. Ze is gevestigd in het zuiden van Japan, een streek met zuiver water in overvloed en met een ideaal klimaat voor het maken van Miso.
Ingredienten
Rijst* 63%, SOJAbonen* 24%, water, zeezout 6,3%, A. Oryzae.
*uit biologische landbouw
Allergeneninformatie:
Bevat soja.
Voedingswaarden
g/100 ml | Portie 5g | % RI* | RI* | |
---|---|---|---|---|
Energie (kJ) | 812 | 41 | ||
Energie (kcal) | 193 | 10 | 0.48 | 2000 |
Vet | 4.20 | 0.21 | 0.30 | 70g |
> waarvan verzadigd | 0.70 | 0.04 | 0.18 | 20g |
> mono-onverzadigde | 1.00 | 0.05 | ||
> poly-onverzadigde | 2.50 | 0.13 | ||
Koolhydraten | 28.60 | 1.43 | 0.55 | 260g |
> waarvan suikers | 26.20 | 1.31 | 1.46 | 90g |
Vezels | 2.00 | 0.10 | 0.40 | 25g |
Eiwitten | 9.10 | 0.46 | 0.91 | 50g |
Zout | 5.00 | 0.25 | 4.17 | 6g |
*GDA = Dagelijkse Voedingsrichtlijn voor een volwassene op basis van een gemiddelde opname van 2000 kcal.
De individuele behoeften kunnen variëren naargelang het geslacht, de leeftijd, de fysieke activiteiten en andere factoren.
Gebruik:
Miso wordt gebruikt in allerlei gerechten, en overal versterkt hij de smaak, zoals een bouillonblokje: in soep, saus, smeerpasta, groenteschotels, vinaigrettes, enz. Het volstaat een kleine hoeveelheid met wat water aan te lengen om het gebruik te vergemakkelijken.
Na het openen een paar maanden houdbaar in de koelkast.
Fabrikant:
Lima NV
Groendreef 101
9880 Aalter
België
Rijst *, Sojabonen*, Water, Zeezout, Koji (Aspergillus oryzae)
* = van biologische teelt