Kuzu kent zijn gelijke niet als bindmiddel voor doorzichtige sauzen: het product geeft glans aan soep en geeft sauzen textuur, zonder de smaak te beïnvloeden. Kuzu is een zeer goed alternatief voor industriële bindmiddelen.
Ingredienten:
Kuzu uit biologische teelt.
Voedingswaarde per g/100 gram
Energie (kJ) | 1428 |
Energie (kcal) | 336 |
Vet | 0.00 |
> waarvan verzadigd | 0.00 |
> mono-onverzadigde | 0.00 |
> poly-onverzadigde | 0.00 |
Koolhydraten | 83.90 |
> waarvan suikers | 0.00 |
Voedingsvezels | 0.00 |
Eiwitten | 0.10 |
Zout | 0.03 |
Gebruik-tips:
Kuzu, een ideaal bindmiddel voor soepen, sauzen en desserts, kan ook, zoals in Japan, gebruikt worden omwille van zijn knapperige effect: het volstaat om er de groenten of de Tofu mee te bestrooien, vóór het bakken bijvoorbeeld, om ervoor te zorgen dat ze een goudbruin en knapperig korstje krijgen! Gebruik: om een saus te binden moet men de kuzu altijd oplossen in een koude vloeistof, en aan het einde van het kookproces aan de bereiding toevoegen.
Groendreef 101
9880 Aalter
België
01-2016
kuzu*
* = van biologische teelt