Miso is een pasta van gefermenteerde soja (eventueel aangevuld met granen), die in het Verre Oosten al 1300 jaar bekend staat om zijn culinair belang en zijn weldadige invloed op de gezondheid. Hatcho Miso, een product waarvan de uitzonderlijk lange fermentatie 24 tot 30 maanden duurt, is één brok voedzaamheid. Alle kwaliteitsmiso's zijn rijk aan eiwitten, maar Hatcho Miso bevat nog eens 80 % meer eiwitten en 20 tot 25 % minder zout dan kwaliteitsmiso op basis van rijst of gerst. Deze unieke bron van essentiële aminozuren, mineralen en vitaminen, is arm aan calorieën en vetstoffen, en zeer rijk aan vezels.
Ingredienten:
SOJAbonen* 65%, water, zeezout, GERSTmeel* geroosterd, A. Oryzae.
*uit biologische landbouw
Allergeneninformatie:
Bevat soja en gluten.
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie (kJ) | 1029 |
Energie (kcal) | 247 |
Vet | 11,8 gram |
> waarvan verzadigd | 2 gram |
Koolhydraten | 7,3 gram |
> waarvan suikers | 0,6 gram |
Voedingsvezels | 8,8 gram |
Eiwitten | 23,4 gram |
Zout | 8,75 gram |
Gebruik
Los een beetje hatcho miso op in kookwater en voeg het op het einde van de bereiding toe aan soepen, stoofpotjes en sauzen.
Fabrikant: 01-2016 |
Sojabonen*, Water, Zeezout, Gerstmeel* geroosterd, Koji (Aspergillus oryzae)
* = van biologische teelt