Toscaanse minestronesoep
Minestronesoep, Toscaanse Acqua Cotta
Bij kleinstesoepfabriek zijn we makers van lekkere, verantwoorde en spannende soep. De ingrediënten van Kleinstesoepfabriek zijn biologisch. In het fabriekje in Groningen maakt Kleinstesoepfabriek, met een enthousiast team en 658 zonnepanelen, elke dag met veel plezier soep en bouillon. Op de ouderwetse Manier: met tijd, zorg en aandacht. Dan is soep het lekkerst. Dat is soep zoals het bedoeld is: waar je van binnen en van buiten warm van wordt.
Vroeger verzamelden herders in de streek Toscane tijdens het hoeden van de dieren alle eetbare groenten en kruiden die ze konden vinden, om 's avonds boven het kampvuur een soep te koken. De kleingemaakte ingrediënten werden gebakken in olijfolie, hierna werd water toegevoegd zodat een krachtige soep ontstond. Hierop is deze soep geïnspireerd.
Ingrediënten:
Wortel*, water*, ui*, GROENSELDERIJ*, parika*, prei*, doperwt*, tomatenpuree*, zonnebloemolie*, zout, olijfolie*, peterselie*, knoflook*, gistextract, chilipeper*, zwarte peper*, rozemarijn*, tijm*.
*biologisch
Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram | ||
Energie / kJ | 162 | kJ |
Energie / kCal | 39 | kcal |
Vet totaal | 2,1 | Gram |
- waarvan verzadigd | 0,3 | Gram |
Koolhydraten | 3,4 | Gram |
- waarvan suikers | 1,4 | Gram |
Eiwitten | 0.95 | Gram |
Zout | 0,74 | Gram |
Gebruik
Deze soep verdunnen met een halve pot water en eventueel geklutst ei, oude kaas en brood toevoegen en verwarmen. Kan ook onverdund als groentestoofgerecht gegeten worden met rijst of pasta.
Bewaaradvies
Na opening 24 uur houdbaar (bewaren bij max 7°C)
Fabrikant:
Kleinste Soepfabriek
Kapteynlaan 1
Leek
29.09.2011 door Cindy uit burdaard