Back to the Basics:
Terug naar de basis heeft als resultaat dat de koekjes van Eco Biscuits een echt natuurvoedingsproduct zijn. Het doel is: het fabriceren van koekjes enkel met biologische ingrediënten, zonder toevoegingen van biet – of rietsuikers. Hiermee stelt Eco Biscuits zich op het standpunt van de traditionele natuurvoedingsproducten, waar eigenlijk suikers en zeker geraffineerde suikers niet thuis horen. De Eco Biscuits koekjes worden enkel gezoet met stropen van granen en fruit, bvb. agavestroop, rijststroop, maïsstroop enz. Deze zoetmiddelen bevatten bovenop de meervoudige natuurlijke suikers een aantal vitaminen en mineralen. Het gevolg is dat deze zoetmiddelen gezond zijn en bovendien lekker. Alleen onder privat label wordt op aanvraag biologische rietsuiker toegepast. Tevens gebruikt Eco Biscuits enkel plantaardige grondstoffen. Al wat van dieren afkomstig is wordt gemeden. Zeer uitzonderlijk gebruikt men magere melkpoeder en eieren maar enkel daar waar dit strikt vereist is.
Tussen ideologie en commercie:
De strategie van Eco Biscuits is er op gericht het juiste evenwicht te vinden tussen modernisering, commercialisering en het behoud van waardevolle natuurvoedingstradities. Eco Biscuits streeft er naar het bedrijf aan te passen aan deze tijd, door te investeren in moderne productiemethoden en verpakkingstechnieken. Tegelijk waakt men ervoor de door de consument gewaardeerde kwaliteiten te behouden, zoals: biologisch, zonder suiker, uitsluitend gebruik van plantaardige vetten, milieuvriendelijke verpakking en gunstige prijsstelling.
Smaak is een continu proces:
Bovenal moeten de koekjes natuurlijk lekker zijn. Het smaakaspect is dan ook iets wat zeer veel aandacht krijgt. De smaak van de koekjes wordt door Eco Biscuits voortdurend kritisch bekeken. Smaak ontwikkeld zich voortdurend, daarom ook is het bedrijf steeds op zoek naar mark vernieuwende producten. Het uiteindelijke doel van Eco Biscuits is koekjes te maken zonder toevoeging van riet- of bietsuiker welke een modale consument heel lekker vindt.