Chocolatemakers Awajun 30% met koffie bio fairtrade bio
Donkere melkchocolade gemaakt met Criollo cacaobonen uit Peru – Amazone met hand-geplukte Arabica koffiebonen uit Colombia.
- 100% Glutenvrij
- Op zonne-energie geproduceerd
- Bio Fairtrade chocolade
- Zero waste & plasticvrij
Deze biologische en Fairtrade cacao wordt verbouwd door de Awajun langs de oevers van de rivier Cenepa en Rio Santiago in het Amazoneregenwoud. Zij zijn lid van de coöperatie NorAndino, een organisatie met ongeveer 5000 leden waaronder 1800 cacaoboeren, verdeeld over het Noorden van Peru, zowel aan de kust zijde als de Amazone zijde.
Daarnaast begeleiden we NorAndino met een bijzonder project. Een deel van de cacao-oogst verwerken ze namelijk zelf, in hun eigen cacaofabriek. De fabriek in Peru is groter dan de fabriek in Amsterdam, met een moderne productielijn voor hoogwaardige biologische en Fairtrade cacaomassa. Ook kunnen ze in toekomst zelf chocolade maken.
Awajún 30% Melkchocolade met versgemalen koffie. De bonen worden verwerkt in de Peruaanse cacaofabriek die we samen met de boeren hebben opgezet. Het extra inkomen draagt bij aan het behoud van het Amazone-regenwoud.
Ingrediënten
suiker, cacaomassa, MELKpoeder, cacaoboter, koffie (1,2%).
Ten minste 48% cacaobestanddelen.
Kan noten bevatten
*Biologische teelt.
Voedingswaarde per 100 gram | |
Energie kcal | 571.8 |
Energie kJ | 2393.0 |
Vet | 40.2 g |
Waarvan verzadigd | 24.5 g |
Koolhydraten | 39.8 g |
Waarvan suiker | 37.7 g |
Vezels | 6.8 g |
Eiwitten | 9.3 g |
Zout | 0.3 g |
Bewaren
Koel en droog bewaren tussen de 12 - 18 graden. Niet in de koelkast bewaren.
Fabrikant/distributeur
Chocolatemakers
Radarweg 32A
1042 AA Amsterdam