Gember CO2 extract eko
Gember CO2 extract is een heerlijke verwarmende olie die d.m.v. CO2 extractie uit de wortelstok van de gemberplant is gehaald. De opbrengst is ongeveer 1 kilo extract uit 43-56 kg gedroogde wortel. Alle soorten gember bezitten een rietachtige stengel en zijn inheems in tropisch Azië. De plant kan 1,5 meter hoog worden en geelgroene bloemen verschijnen in de zomer. De geur van gember is te omschrijven als warm, kruidig-houtig en doet in de verte denken aan citrus.
Gember is een olie die in veel voedingsmiddelen wordt gebruikt. Het is één van de belangrijkste en oudste specerijen en wordt al meer dan 3000 jaar gecultiveerd. In tegenstelling tot de gedestilleerde olie bevat het CO2 extract wel bestanddelen die verantwoordelijk zijn voor de scherpe smaak van gember, de zogenaamde gingerolen en shogaolfenolen en het keton gingeron. Dit zijn zwaardere moleculen die via destillatie niet in de olie terecht kunnen komen.
Over biologische oliën
Het verschil tussen een niet-biologische (gecultiveerd of uit het wild verzameld) en biologische essentiële olie is enkel en alleen de SKAL-certificering rondom het product, de toepassingen en werking zijn gelijk echter adviseren wij juist alleen deze biologische variant te gebruiken in de keuken!
Hoewel het woord ‘aroma’ erop duidt dat de geur van de oliën geïnhaleerd wordt, kunnen de biologische essentiële oliën worden ingenomen als smaakstof. Wist je dat etherische oliën zelfs toegestane smaakstoffen zijn in de voedingsindustrie? Onze biologische essentiële oliën zijn bijzonder geschikt voor gebruik in de keuken. Je kunt ze druppelsgewijs aan gerechten toevoegen!
De geur en smaak van een etherische olie is puur en intens: het verschil tussen bijvoorbeeld verse sinaasappelolie en de verse rasp is bijna niet te ruiken! In tegenstelling tot gedroogde kruiden houden zuivere etherische oliën hun specifieke geur, smaak en ‘chi’: de levensenergie van de bloem of plant. Met een paar simpele spelregels en een beetje creativiteit zijn de mogelijkheden eindeloos.
De etherische oliën, maar ook hydrolaten (bloemenwaters) en koudgeperste plantenoliën, kunnen worden gebruikt van voorgerecht tot salade en van gebak tot smoothie. Er zijn dus heel veel toepassingen! Denk bij de keuze van een etherische olie vooral aan de verse ingrediënten die je vaak in de keuken gebruikt, zoals basilicum en citroen. Maar zeker ook een aantal bloemen en kruiden zijn fantastisch om mee te koken! Let op bij pittige oliën zoals tijm en oregano, die kunnen snel overheersen.
Ingredienten
Zingiber officinale
Gebruik
Druppelsgewijs toepassen
Fabrikant
Chi Natural Life
Koele Mei 42
4816 JD Breda