Chi Engelwortel CO2 eko bio
De engelwortel is een robuuste aromatische plant met een dikke, holle stengel en langstelige bladeren. Schermen met groenwitte bloemen verschijnen in de vroege zomer en verspreiden een honingachtige geur. Engelwortel is inheems in Noord- en Oost Europa, waar de plant groeit in waterrijke gebieden. De naam Angelica komt van het geloof dat deze plant beschermt tegen het kwaad. De opbrengst aan olie is ongeveer 0,4%. Dit wil zeggen dat er voor 1 liter olie ongeveer 250 kilo wortels nodig is.
In de keuken wordt engelwortel gebruikt als smaakmaker in likeuren (bijvoorbeeld Benedictine en Chartreuse), maar ook in frisdranken. Daarnaast worden de stengels in gekonfijte vorm gebruikt in de keuken.
Ingredienten
Angelica archangelica (Engelwortel)
Gebruik
Deze biologische essentiële olie is bijzonder geschikt voor gebruik in de keuken. Van voorgerecht tot salade, van gebak tot smoothie of voor het gebruik in een basis van olijfolie of zonnebloempitolie!
Druppelsgewijs toepassen
Fabrikant/Distributeur
Chi Natural Life
Koele Mei 42
4816 JD Breda