Biologische zilvervliesrijst
Zilvervliesrijst is volkorenrijst. Het heeft een milde, noot-achtige smaak en is taaier en voedzamer dan witte rijst, maar bederft wel sneller omdat de zemelen en de kiem die bij de productie van witte rijst verwijderd worden bederfelijke vetten bevatten. Zilvervliesrijst kan in elk rijstgerecht verwerkt worden.
Ingredienten:
Zilvervliesrijst.*
*uit gecontroleerde biologische teelt.
Herkomst: Italie
Energie:
|
1411 kJ / 338 kcal
|
Eiwitten:
|
7,8 g |
Koolhydraten: waarvan suikers |
73,5 g 1,0 g |
Vetten: waarvan verzadigd |
2,4 g 0,6 g |
Voedings vezels: | 4,3 g |
Natrium: | 4,0 mg |
Gebruik
Een kop ongekookte rijst levert ongeveer 3 koppen gekookte rijst op.
Was de rijst goed in een vergiet tot het water helder is. Doe de rijst in de pan. Voeg 2,5 kop water voor elke kop rijst toe. Breng aan de kook. Zet daarna het vuur laag en houdt het water tegen de kook aan. Doe een deksel op de pan. Kook tot de rijst zacht is en het water geabsorbeerd is. Indien nodig afgieten. Laat de rijst tenminste 5 minuten rusten, daarna pas los roeren met een vork en verder verwerken.
Voor een andere smaak, kan de rijst ook gekookt worden in bouillon.
Fabrikant/distributeur
Bountiful BV
Max Planckstraat 37
6716 BD Ede