Dit onbehandelde Keltisch zeezout heeft geen chemische behandeling ondergaan en bevat geen additieven. Het is ongeraffineerd en ongewassen vochtig zeezout uit de Franse Guérande-streek in Bretagne, en wordt volgens oude Keltische tradities met de hand gewonnen. De licht grijze kleur is ontstaan door de absorptie van mineralen uit de klei langs de zoutvelden. Met een laag natriumgehalte en erg gevarieerde minerale samenstelling: magnesium, kalium, calcium en sporenelementen.
Ingrediënten
100% Keltisch zeezout
Gebruik
Bad: 250 tot 350 gram zout bij een temperatuur van 36 graden.
Voetenbad: Voeg 3 theelepels Keltisch Zeezout toe aan een lauwwarm voetenbad.
Keltisch zeezout in gerechten: Dit grove grijze Keltisch zeezout kan uiteraard ook worden gebruikt als keukenzout.
Drinken: Je kunt er een drankje van maken dat Sole wordt genoemd. Dit drankje bestaat voor 1/3 deel uit Keltisch zeezout en uit 2/3 deel gewoon kraanwater. Dat schud je door elkaar. De substantie die je dan hebt heet Sole. Je drinkt het door uit de Sole, 1 theelepel Sole te halen en dit te mengen meteen gewoon glas. Even roeren en klaar. Doe dit 1x per dag, bijvoorbeeld ‘s ochtends, op je nuchter maag. Hierdoor krijg je talloze mineralen binnen. Let op: teveel zout kan schadelijk zijn. Raadpleeg deskundige bij vragen.
Tandpasta: Je kunt een paar korreltjes Keltisch zeezout op je tandpasta doen. Het werkt reinigend en ontsmettend.
Bewaren
In een gesloten verpakkingen bewaren.