Peak's Oliebollen mix
Mix voor glutenvrije oliebollen
Ingredienten
TARWEzetmeel glutenvrij
suiker
dextrose
boekweitmeel
LUPINEmeel
emulgator (SOJAlecithine)
verdikkingsmiddel (xanthaangom)
zout
rijsmiddelen (difosfaten, natriumcarbonaten)
Voedingswaarde | per 100 g: | per 25 g: |
energie | 1500kJ/354 kcal | 375 kJ/89 kcal |
vet | 1,5 g | 0,4 g |
- waarvan verzadigd | 0,39 g | 0,1 g |
- enkelvoudig onverzadigd | 0,25 g | 0,1 g |
- meervoudig onverzadigd | 0,79 g | 0,2 g |
koolhydraten | 82,2 g | 20,6 g |
- waarvan suikers | 9,37 g | 2,3 g |
voedingsvezel | 2,3 g | 0,6 g |
eiwit | 1,7 g | 0,4 g |
zout | 1,26 g | 0,3 g |
Gebruik
Wel de 150g rozijnen in heet water en laat ze uitlekken en bestrooi ze met wat boekweitmeel. Meng de Peak's oliebollenmix 300g met 225ml magere melk en een ei, voeg hier 15g gist aan toe en mix tot een glad beslag. Roer de rozijnen door het beslag.
Laat het beslag 35 minuten rijzen in een oven van 50°C, afgedekt met plastic folie. Verwarm intussen de zonnebloemolie in een frituurpan. Bak de oliebollen aan beide kanten goudbruin. Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.
Op een koele, droge plaats bewaren.
Fabrikant
Peak's Free From
P.O. Box 50505
3007 JA Rotterdam
The Netherlands