Terrasana Wakame zongedroogd
Wakame voelt iets glad aan en is tegelijkertijd groenteachtig knapperig. Deze in Japan veelgebruikte zeewier is lekker in combinatie met zure ingrediënten, bijvoorbeeld gepekelde komkommer of citroen. In Japan wordt wakame het meest gebruikt in soepen en salades. Het groeit in het wild in het superschone Ise-Shima gebied in Japan en wordt met de hand geoogst.
Wakame is een donkergroene, iets gladde zeewier met een heerlijke umamismaak. Het wordt het meest gebruikt in salades en soepen. Wakame groeit in het ultraschone Ise-Shima in Japan.
Wakame (herkomst: Japan)
Kan weekdieren, vis en schaaldieren bevatten
Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kJ) 542kJ,
Energie(kcal) 132kcal,
Vet totaal 0,5g,
Vet verzadigd 0,1g,
Koolhydraten totaal 1,2g,
Suikers 0,1g,
Voedingsvezel 37,2g,
Eiwit totaal 12,1g,
Zout 19,8g,
Jodium 24mg
Breek de strips in kleine stukjes. Spoel voor gebruik goed af en laat 5 minuten weken in koud water. Gooi het weekwater weg. Laat een minuutje meekoken in soep of gebruik geweekt in salades.
Terrasana BV
Postbus 70
2540 AB Leimuiden
wakame
19.04.2011 door Joyce uit Zoetermeer