voor t eerst gebruikt in macrobiotische pannenkoeken deeg in plaats van ei , stevig en egaal en lekker .
Primeal Kikkererwtenmeel
Meel verkregen door volledige kikkererwten te vermalen. Kikkererwtenmeel wordt in het bijzonder gemaakt voor de bekende "Panisse", een specialiteit uit het Zuiden van Frankrijk.
Ingredienten
Kikkererwten*.
Kan gluten bevatten.
*afkomstig van biologische landbouw.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 364 kcal / 1534 kj |
Vet | 6,1 gram |
- waarvan verzadigd | 0,8 gram |
Koolhydraten | 50,7 gram |
- waarvan suikers | 2,8 gram |
Vezels | 9,7 gram |
Eiwitten | 21,7 gram |
Zout | 0,01 gram |
Gebruik
Bereiding: Meng 1 vol. meel in 3 tot 4 vol. koud water. Breng aan de kook en kook 20 min. met af en toe roeren, daarna zout toevoegen. Doe de warme brij in een cakevorm. Eenmaal afgekoeld kunt u deze bereiding in schijven snijden die dan in een antikleefpan kunnen gebakken worden.
Op een droge en koele plaats bewaren en snel verbruiken na opening.
Fabrikant
Ekibio
ZA La Boissonnette
07340 PEAUGRES
Frankrijk
20.11.2019 door Jozef uit Hoeselt