Palmsuiker is een natuurlijk, vrij ongeraffineerd zoetmiddel met een lage Glycemische index. Deze palmsuiker is afkomstig uit Indonesië en wordt gewonnen uit het zoete sap van de arengapalm (Arenga pinnata).
Suikers met een lage GI waarde worden langzaam afgebroken door de spijsvertering, waardoor glucose meer geleidelijk in de bloedbaan terecht komt. Gevolg: geen schommelingen in je bloedsuikerspiegel!
Ingredienten
Palmsuiker
Bevat geen gluten, gist, zuivelproducten, maïs, soja, rijst, conserveringsmiddelen, smaak- of kleurstoffen.
Geschikt voor vegetariërs.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie 380 Kcal/1591 KJ
Eiwitten 2 g
Koolhydraten 94 g
waarvan suikers 90 g
Vetten 0 g
waarvan verzadigd 0 g
Voedingsvezel 1 g
Natrium 10 mg
Gebruik
Arenga Palmsuiker kan gebruikt worden ter vervanging van gewone tafelsuiker, in precies dezelfde verhoudingen. Het geeft een heerlijke zoete smaak aan dranken, yoghurt, smoothies, tussendoortjes, ijs en andere ontbijt- en nagerechten. Het heeft dezelfde structuur als gewone suiker, waardoor het tevens geschikt is om mee te bakken.
Fabrikant:
PK Benelux BV
Vluchtoord 17
5406 XP Uden
09-2014
04.03.2014 door Anke uit Oss